Fra føl til kammerat og glad atlet!

Firefox købte vi i Tyskland fra Stall Ramsbrock som 3 års og efter manger skønne år som Martins stævne hest blivet solgt til Schweiz.
Firefox købte vi i Tyskland fra Stall Ramsbrock som 3 års og efter manger skønne år som Martins stævne hest blivet solgt til Schweiz.
Difficile bruger tiden fornuftig i mens hun venter på hendes føl, og salsas kigger på.
Difficile bruger tiden fornuftig i mens hun venter på hendes føl, og salsas kigger på.

Hesteliv på stutteriet

Vores heste bliver født og opdrættet hos Stutteri Beirholm, der er beliggende i bunden af Vejle ådal, hvor istidens skruninger har skabt et afvekslende og kuperet terræn med stejle skråninger.

Hestene går på de store vidder året rundt, og får derved dækket deres naturlige behov for at vandre og græsse det meste af døgnet.
Det kuperede terræn sikrer, at hestene udvikler deres sener og muskler uden overbelastning – kombineret med, at deres balance og koordination bliver særdeles veludviklet.
Hestene har fri adgang til store, lyse og luftige stalde med masser af dybstrøelse samt foderborde med godt hø.

Afhængig af sæson bliver hestene bundet op 1 til 2 gange om dagen, hvor de fodres med vitaminer og mineraler. Her lærer de samtidig de ting, de skal lære som 0-3 årig; berøring, få løftet ben og renset hove, at blive trukket, transport, dyrlæge, etc – primært af Kamma Beirholm og maks 1-2 andre personer med daglig gang i staldene.

Hverdagen på landet byder også på traktorer, maskiner, bigballer, wrap, vilde dyr og jagter, alt sammen noget føllene får ind med modermælken, og som de lærer at tage med ophøjet ro af de erfarne hopper.

Udannelse

Som 3-årige starter hestene deres rideuddannelse hos Pippa og Martin Holfelt i Jægerspris.
Det er målet, at hver enkelt hest opnår at præstere og udfolde sit fulde potentiale over tid, og at den vedbliver at være en god kammerat i stalden, under arbejdet og på stævnepladserne.
Vi tager udgangspunkt i den enkelte hests personlighed, psyke og eksteriør i planlægningen af uddannelsen – ligesom vi giver hesten tid til at vænne sig til det nye staldmiljø og de nye omgivelser, inden den egentlige uddannelse påbegyndes.

Det er vigtigt for os, at hesten har sig selv med i udviklingsprocessen, og at den er glad for arbejdet. Derfor leger vi øvelserne ind i den daglige træning. Vi holder os konstant for øje og fokuserer på, at ekvipagen samarbejder – og at samarbejdet bygger på gensidig respekt.

Vi lægger meget vægt på grundarbejdet – smidighed, løsgjorthed og arbejdsglæde, og at hestene har en afvekslende dagligdag, hvor træningen også indebærer udendørs ridning på veje, stier, marker og i fjord. Ud over træningen byder hverdagen også på mange timer på fold med de andre heste.

Du kan her på siden følge med i hestenes udvikling, og skulle du være interesseret i at købe én af dem, er du meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Kamma Beirholm 407940002
Martin Holfelt. 21785430

Med venlig hilsen og hestevrinsk :-)
Kamma Beirholm, Pippa og Martin Holfelt
Jægerspris Dressage

Tid til sov sammen med venner
Tid til sov sammen med venner
Decoy og Plet til en opvisning hos vores foder forhandler Li.Haspehholm
Decoy og Plet til en opvisning hos vores foder forhandler Li.Haspehholm